Skuteczna promocja towaru w sklepie czyli zapraszamy na prezentację i degustację
21 stycznia 2015 roku uczennice i uczniowie klasy trzeciej technikum handlowego ( grupa pierwsza) przygotowali w ramach przedmiotu „Pracownia 2 – Sprzedaż towarów” prezentację połączoną z degustacją wybranych grup towarów. Zastosowano tu metodę projektów. Zaproszeni Goście mieli do wyboru : słodycze, pieczywo, nabiał oraz napoje- po degustacji wypełniali ankiety oceniające stoisko oraz zaprezentowany asortyment. Poszczególne zespoły przygotowały towary do degustacji,
a podczas wizyty Gości udzielały informacji o towarach.
Najwięcej pozytywnych ocen otrzymało stoisko ze słodyczami ( przygotowały je Joanna Jaśkiewicz oraz Aleksandra Matysik) oraz napojami ( w tym przypadku o wszystko zadbały Ewa Koszykowska oraz Ilona Markowska). „Gwiazdą” prezentacji została czekolada krówkowa - Goście wskazywali ten produkt najczęściej w swoich ankietach.
Dziękujemy wszystkim za pomoc przy realizacji projektów poszczególnych zespołów , a Uczennicom
i Uczniom klasy 3 TH gr.1 gratulujemy odwagi podczas realizacji projektu .
Materiał opracowała i uwieczniała na zdjęciach nauczycielka przedmiotu mgr inż. Agnieszka Ciągło)