Zdrowe śniadanie z rzodkiewką ….

Szczególnym powodzeniem wśród degustujących cieszyły się wyszukane warzywne i owocowe sałatki z surowych produktów, wzbogacone ziarnami słonecznika i sezamu. Jednak na stole królowały koszyki rzodkiewek – każdy mógł degustować do woli. Nie brakowało amatorów rzodkiewkowego szaleństwa zarówno w gronie uczniów, jak i nauczycieli.
Bardzo dziękujemy uczniom, którzy włączyli się do akcji, także pani Wandzie Trzeciak za pomoc przy organizacji imprezy oraz Agnieszce Staniów. Wsparły nas zielonogórskie  piekarnie: Grono i Rema pysznym i chrupiącym pieczywem. Świeżutkie rzodkiewki przekazał nam pan Zdzisław Wawrzyńczyk z gospodarstwa specjalistycznego upraw warzyw gruntowych Nowego Miasteczka.
Już zapraszamy na następny rok ze zdrowym śniadaniem!

Organizatorzy:
Sylwia Wiśniewska i Ewa Michalak wraz z uczniami